lunes, 24 de diciembre de 2012

diari economic, analisis de causes, pagina 1, des dels politics al ciutada de peu,

comencem amb l' analisis de causes d' aquesta crisis, haurem de revisar que ha fet cada persona, i cada col.lectiu durant el periode que s' ha gestat aquesta crisis. 

els maxim responsables de dirigir la nostre societat son els politics, ells tenen el poder economic de practicament la meitat del que es gasta en un pais, tenen el poder de fer les lleis que regeixen l' activitat economica i social, etc etc. 

per tan els politics tenen un poder economic en teoria molt superior al dels bancs i al de les empreses, a la practica desgraciadament moltes vegades no es aixi, pero en teoria si els politics gestionessis be el diner public tindrien un poder economic infinitament superio al de l empresa privada. 

dins el poder politic logicament el president del govern, els ministres, el president de l oposicio, els presidents de les comunitats autonomiques, alcaldes de ciutats importants etc etc per ordre gerarquic i de pressupost son que els mes poder i responsablitat tenen. 

estarem tots que les desicions que pren una persona que te poder afecten molt mes a tothom que les desicions que pren qualsevol ciutada del carrer. 

aixi doncs a part dels politics que tenen una responsablitat directa a resoldre els problemes de la societat, hi ha molts altres liders socials, empresaris, banquers, professors universitaris. 

Haurem d' anar abaixant des de la gent amb mes poder fins a la gent del carrer normal i corrent, on ens trobem la majoria, funcionaris, treballadors privats, autonoms, jubilats, pensionistes, etc etc etc

aixi doncs haurem de revisar els pros i contres de cada col.lectiu durant la crisis, fins arribar a l' extrem concret del que ha fet cada persona. 

es evident que en aquest proces i hi ha blancs i negres i grisos i matisos, tan en cada col.lectiu, com en cada persona, tots fem coses bones i dolentes, ara hi ha qui gairebe sempre es bona persona, i hi ha qui gairebe sempre es dedica a fastiguejar als demes. 


No hay comentarios: